Er wordt vaak vergeten dat een woning bouwkundig best complex is. Eigenlijk is een huis synoniem voor bouwkunde, en het woord “kunde” zegt al dat dit een vak op zich is. Hoe vaak wordt een huis niet bekeken met de bekende roze bril. Met kreten van: “oh wat een leuke woonkamer, keuken of badkamer”. Een leuke laminaat- of pvc vloer en er wordt driftig boven de vraagprijs geboden. Er wordt compleet voorbijgegaan aan de bouwkundige staat. De op het oog keurig gerenoveerde woning blijkt achteraf toch niet helemaal keurig gerenoveerd te zijn. Niet gehinderd door enige kennis is de woonkamer uitgebouwd, een muurtje uitgesloopt, de meterkast uitgebreid en het dak geïsoleerd. Als dergelijke verbouwingen niet met kennis van zaken worden gedaan, zijn de gevolgen verstrekkend. Als leek weet je dit niet. Zelfs werkzaamheden die uitbesteed zijn aan een klusbedrijf vertonen soms forse gebreken en/of tekortkomingen. Er zijn nu eenmaal goede maar ook slechte klusbedrijven op de markt.

Hittjo de Wal is niet alleen makelaar/taxateur maar ook een gecertificeerd bouwkundig inspecteur en is lid van de Branchevereniging voor Bouwkundige Keurders. Je kunt hem inschakelen voor een complete bouwkundige keuring, dit is een uitvoerige keuring waarbij een volledig rapport wordt opgemaakt die ook gebruikt kan worden voor de hypotheekaanvraag met NHG.

Door de overspannen markt krijgen kopers echter vaak geen kans meer voor een bouwkundige keuring. Omdat het toch heel belangrijk is om te weten wat je koopt bieden wij nu ook een QUICK SCAN aan. Noem het maar een keuring ‘light’. We gaan met je mee tijdens de bezichtiging en je krijgt ter plekke van ons feedback van hetgeen wij in hoofdlijnen op bouwkundig gebied constateren. Deze bevindingen kun je mee laten wegen in je beslissing en/of bieding.

Wil je tijdens het hele aankooptraject ondersteuning dan kun je ons als jouw eigen aankoopmakelaar inschakelen. Hiermee wordt je compleet ontzorgd, van meehelpen zoeken tot en met de notaris.

Bel ons voor het maken van een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in.
Wij hebben er zin in. Uw stee is ons vak.

Contactformulier